Divljač visokog lova

Jelen

(Cervus elaphus) Rasprostranjen je u Evropi, najčešće u šumskim kompleksima većih reka – Dunava, Save, Drave i brdskim i planinskim šumama Mađarske, Češke, Slovačke, Hrvatske, Slovenije, Nemačke, Austrije, a u manjem broju i u Poljskoj, evropskom delu Rusije, Norveškoj, Švedskoj, Španiji, Francuskoj i Danskoj. U Srbiji su najbrojniji u Vojvodini. Jelen se lovi sa visokih čeka, kao i prikradanjem i vabljenjem i upotrebom oružja sa olučenim cevima Po snegu se može loviti iz zaprežnih kola ili saonica.

Lov na jelena

Muflon

Prirodna staništa ove lovne divljači su strme planinske šume. Rasprostranjena je do 1.500 m nadmorske visine. U Srbiji se ova vrsta gaji u zatvorenim i ograđenim lovištima. Hrani se oskudno i prilagođava se terenu na kom se nalazi. Pored planinske trave i mladog lišća grmolikih biljaka, jede i suvu travu, pupoljke, bobice. Muflon se u Srbiji lovi pretraživanjem terena ili sa visokih čeka, puškama sa olučenim cevima.

Divlja svinja

Divlja svinja je jedna od najzastupljenijih divljači u Srbiji. Divlje svinje su bliski rođaci domaćih svinja, a žive u krdima, uglavnom oko vlažnih šuma. To je krupna divljač koja se dosta lovi jer je veoma brojna. Za tu brojnost je zaslužan veći broj mladih u leglu i nedostatak prirodnih neprijatelja. Masa im varira u zavisnosti od godišnjih doba i klime u kojoj žive. Dok se u nekim područjima masa kreće između 75 i 115 kg kod mužjaka, a kod ženki oko 75 kg, u vlažnijim i hladnijim područjima mužjaci budu teški i 175 kg, pa i preko 200 kg, a ženke i do 140 kg.U Srbiji se lovi sa visokih čeka, prigonom, pogonom i upotrebom oružja sa olučenim cevima.

Srneća divljač

Srna (Capreolus capreolus) je autohtona vrsta papkara, izuzetno lepe i skladne građe tela, dosta naseljena u Srbiji. Prilagodljiva je, te nastanjuje veliki broj razlićitih staništa. U Srbiji je prvenstveno stanovnik rubova šuma koje se naslanjaju na poljoprivredna dobra. Mužjaka zovemo srndać, ženku srna a mladunče lane. Srna je najrasprostranjenija divljač Evrope, od Skandinavije do Grčke i od Španije do Urala. Lovi se sa čeke, prikradanjem i vabljenjem sa oružjem sa olučenim cevima.

Lov na srndaća

Vuk

U Srbiji je brojnost populacije vuka u blagom porastu. Prisutan je u gotovo svim brdsko-planinskim područjima, naročito na području Istočne Srbije. Po nekim procenama navodi se brojnost od 800-1000 jedinki vuka u Srbiji. Vuk se u Srbiji lovi najviše u zimskom periodu, kada je najbolji kvalitet krzna, na visokim čekama pored hranilišta, uz nephodno iskustvo lovaca. Vuk se lovi puškama sa olučenim cevima.

Lov na vuka

Divlja svinja

Dođite i uživajte u lovu na ovu izazovnu divljač, uz prijatnu atmosferu, domaću kuhinju i ugodne domaćine.

Jelen

Dođite i iskusite nezaboravan lov na jelena, uz prijatnu atmosferu, domaću kuhinju i ugodne domaćine.

Divlja guska

Dođite i iskusite nezaboravan lov na divlju gusku, uz prijatnu atmosferu, domaću kuhinju i ugodne domaćine.

Divlja patka

Dođite i pridružite nam se u lovu na divlje patke i avanturi, uz prijatnu atmosferu, domaću kuhinju i ugodne domaćine.